Anne frank familie

Anne Frank – Store norske leksikon

Anne Frank – Store norske leksikon

Her hadde Frank-familien bodd i generasjoner. Nå levde de i trygge omgivelser sammen med sine to døtre Margot og Anne, og var en harmonisk familie som hver …

Anne Frank var en jødisk jente som etterlot seg en dagbok fra de to årene hun lå i skjul for nazistene under andre verdenskrig. Dagboken ble trykket etter hennes død med tittelen Het Achterhuis («Huset bak» eller «bakhuset») i 1947. Første norske oversettelse kom i 1952.Anne Frank ble født i Tyskland, men familien flyttet til Nederland da hun var fire år gammel etter at forholdene var blitt vanskelige for jøder i Tyskland.

Anne Frank – Wikipedia

Anne Frank – Wikipedia

17. des. 2016 — Til nå har det vært antatt at det var angiveri som førte til at den jødiske piken Anne Frank og hennes familie ble arrestert etter to år i …

Tror de vet hvem som avslørte Anne Franks gjemmested

Anne Frank – hun delte sine innerste tanker med en hel verden

Slik var Anne Franks siste dager i konsentrasjonleir

– Hun så ut som et skjelett, forteller barndomsvenninne.

Navngir mannen som røpet Anne Frank: – Tragisk skikkelse

Navngir mannen som røpet Anne Frank: – Tragisk skikkelse – VG

Hvem forrådte Anne Frank? Svaret kan endelig være funnet, snart 80 år etter at nazistene trampet inn i gjemmestedet til den jødiske familien i Amsterdam. Men to uker senere har forlaget stanset boken.

Bok: Jødisk jurist kan ha røpet Anne Franks gjemmested

Jødiske Arnold van den Bergh blir i en ny granskning utpekt som mannen som røpet skjulestedet til Anne Frank og hennes familie under andre verdenskrig.

Trodde Anne Frank ble angitt til nazistene. Nå er en ny …

Trodde Anne Frank ble angitt til nazistene. Nå er en ny forklaring dukket opp.

Til nå har det vært antatt at det var angiveri som førte til at den jødiske piken Anne Frank og hennes familie ble arrestert etter to år i skjul i Amsterdam.

Anne Frank fortalte dagboken alt – Historienet.no

Anne Frank fortalte dagboken alt | Historienet.no

Anne Frank og familien tvinges til å gå under jorden. Men nazistenes støvletramp i gatene er ikke det mest nærværende problemet i Anne Franks ungdomsliv.

Brevet fra Anne Franks pappa – Dagsavisen

Brevet fra Anne Franks pappa – Dagsavisen

Innerst i en dal på Vestlandet leser 14 år gamle Marit «Anne Franks dagbok». Så dumper verdenshistorien ned i postkassa.

Keywords: anne frank familie